Loading ...

Het gaat gebeuren ..... Luxor Meppel krijgt een "broertje"
Luxor Cinemas Steenwijk is een feit!

luxor-steenwijk.jpg
 

Yes, het is rond en het gaat gebeuren!

Luxor Cinemas heropent per 1 juli 2021 de bioscoop in Steenwijk.

"Vanaf de luiers ben ik opgegroeid in dit theater. Toen City Theater geheten die in 1959 en in de geest en levernswerk van mijn ouders Ger en Jantje Vos geopend werd, ben ik trots dat wij deze bioscooop in samenwerking met de gemeente Steenwijk hebben kunnen behouden en het is een droom die uitkomt. Ik ben verkocht aan de bioscoop en aan Steenwijk. Steenwijk gaat mij aan het hart, aldus Albert Jan Vos, algemeen directeur Luxor Cinemas.

Gedurende de zomervakantie zal de bioscoop in zijn huidige vorm, maar uiteraard wel met een Luxorieuze frisse tint geopend zijn. „Alles wordt vernieuwd. Binnen en buiten”, vertelt Albert Jan Vos. Maar er is helaas geen installateur, schildersbedrijf en/of bouwbedrijf, die op korte termijn kan beginnen. Daarom neemt hij zelf de kwast ter hand. Het pand verkeert in een slechte staat en ik vind dit wel mooi om te doen.” 

Na de schoolvakantie zal het gebouw volledig worden gerestyled worden en krijgt het dezelfde uitstraling als Luxor Cinemas Meppel. Door ons, Cinema 2.0 genoemd. En dit wordt gaaf! 

Foyer wordt ‘huiskamer van Steenwijk’

Luxor heeft aangegeven een bioscoop te willen realiseren die midden in de samenleving staat. Het plan is de foyer om te bouwen tot ‘huiskamer van Steenwijk’. Dit moet ertoe leiden dat de bioscoop meer is dan alleen een filmzaal maar ook entertaining ontmoetingsplek wordt. De subsidie uit de stimuleringsregeling is bedoeld als bijdrage in het herstellen, verbeteren én vernieuwen van het huidige pand aan de Goeman Borgesiusstraat.

Op 30 september tijdens de langverwachte première van James Bond - No Time to Die, zal Luxor Cinemas Steenwijk officieel heropend gaan worden tot één van de modernste filmcomplexen van Noord Nederland.

202105274135-1.jpeg

luxor-steenwijk-bioscoop.jpg